Åpne i nettleser
 

God dag

Å få flere i jobb blir en hovedprioritet framover, fastslo partilederne for Høyre, Frp og Venstre på tredje dag av regjeringsforhandlingene på Jeløya i januar i år.  Men hvordan skal vi få dette til?

– Vår visjon er et samfunn der alle kan delta. Vi skal senke terskelen for deltakelse i arbeidslivet for personer med nedsatt funksjonsevne og de som har pådratt seg hull i CV-en, sa statsminister og Høyre-leder Erna Solberg etter regjeringsforhandlingene.

– Ledigheten går ned, sysselsettingen går opp. Men vi kan ikke lene oss tilbake og si at jobben er gjort. Det viktigste vi gjør, er å legge til rette for at alle som kan delta i arbeidslivet, får muligheten til det og gjør det, tilføyde Frp-leder Siv Jensen.

Venstre-leder Trine Skei Grande la til at en inkluderingsdugnad vil bidra til at Norge blir et rausere samfunn.

Lykkes vi med å løfte flere inn i arbeidslivet, skaper vi både bedre lokalsamfunn og et bedre liv for dem som i dag faller utenfor.

Regjeringen har pekt på tre grupper som har spesielle utfordringer med å komme inn i arbeidslivet: Mennesker med funksjonshemning, ungdom uten fullført utdanning og enkelte innvandrergrupper.

Det trengs et mangfold av løsninger og modeller for å lykkes med å løfte disse gruppene inn i arbeidslivet. Løsningene må utvikles lokalt ut fra lokale forhold.  Vi tror at norske kommuner i samarbeid med lokale arbeidsmarkedsbedrifter kan spille en avgjørende rolle i å nå målet Regjeringen har blinket ut.

Agenda AS som Narvikregionens største arbeids- og inkluderingsbedrift, kan, gjennom et tett og godt samarbeid med Narvik kommune og lokale NAV-kontor, bidra aktivt til å realisere Regjeringens mål.  Men vi gjør ikke dette uten et tett og godt samarbeid med det lokale næringslivet.  Vi opplever stor positivitet blant det lokale næringslivet.  Vårt felles mål er alltid å bidra til at personer kommer ut i fast jobb.  Særlig ser vi at bedrifter som har hatt personer inne gjennom et samarbeid med oss, gjerne kommer tilbake og stiller seg positiv til nytt samarbeid.  Agendas styrke er at vi kan hjelpe bedriftene kostnadsfritt med å finne rette person til den ledige stillingen.

Vi forventer at Regjeringen som del av inkluderingsdugnaden gir arbeids- og inkluderingsbedriftene frihet, fleksibilitet og økonomisk handlingsrom. Skal vi lykkes med inkludering, må vi se ressursene under ett. Den rekrutteringsstrategi vi har benyttet de seneste årene, som kalles Ringer i Vannet (RiV), viser at arbeidsmarkedsbedriftenes kontakt med næringslivet bærer frukter.  Vi vil derfor fortsette å arbeide tett sammen med både lokalt næringsliv, kommunene og NAV for å oppfylle vår del av inkluderingsdugnaden.

Ringer i Vannet:

Målet med Ringer i Vannet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet.  RiV tar utgangspunkt i arbeidsgivers behov og gjennom tett oppfølging av kandidat og arbeidsgiver før, under og etter ansettelse, kobles jobbsøkere og bedrifter sammen.

INKLUDERINGSDUGNAD Har du hørt vår statsminister snakke om at inkluderingsdugnad er jobb nummer én?  I dette tilfellet innebærer det at arbeidsgivere tar samfunnsansvar gjennom å gi arbeidspraksis og ansettelse.  Her trekker vi fram en stor samarbeidspartner for Agenda, AMFI Narvik.  Les mer...  http://www.dinagenda.no/inkluderingsdugnad/

INKLUDERINGSDUGNAD

Har du hørt vår statsminister snakke om at inkluderingsdugnad er jobb nummer én?
I dette tilfellet innebærer det at arbeidsgivere tar samfunnsansvar gjennom å gi arbeidspraksis og ansettelse.
Her trekker vi fram en stor samarbeidspartner for Agenda, AMFI Narvik.
Les mer

ALLE FORTJENER EN NY SJANSE I LIVET

Ordene tilhører leder for Fagmøbler Narvik, Viktor Eriksen.
Arbeidspraksis i en ordinær bedrift er hovedregelen i Arbeid & Inkluderingsbedriften Agenda. Fagmøbler Narvik er en av våre mange samarbeidspartnere. 
Les mer

JOBBFRUKTSKOLEN

Vi har kjørt Jobbfruktskole i vår VTA-avd i Holmenvn. BAMA, som leverer all frukten, har vært her med Sveinung Strand og Ruben Abrahamsen..
Temaene er: grunnkurs i varebehandling, produktkunnskap, hygiene og opptreden ifht kunder.
Les mer

INKLUDERINGSDUGNAD Har du hørt vår statsminister snakke om at inkluderingsdugnad er jobb nummer én?  I dette tilfellet innebærer det at arbeidsgivere tar samfunnsansvar gjennom å gi arbeidspraksis og ansettelse.  Her trekker vi fram en stor samarbeidspartner for Agenda, AMFI Narvik.  Les mer...  http://www.dinagenda.no/inkluderingsdugnad/

FAGKONFERANSEN 2018

Kunnskapspåfyll er viktig. Derfor deltok fem av våre ansatte nylig på den nasjonale Fagkonferansen 2018 i regi av vår bransjeforening Arbeid & Inkludering. Som for øvrig er en fagutvikling- og interesseorganisasjon for arbeidsinkluderingsbedrifter, lik Agenda. Vi er også tilknyttet NHO
Les mer

ANSATTES REPRESENTANT I AGENDA-STYRET

Line Åsheim er nyvalgt ansatte-representant til Agenda-styret. Line betegner seg selv som en person som generelt høres og merkes, der respekten for medmennesket er sentral. Hun lover å være tydelig i de ulike diskusjonene.
Vi andre er trygg for at hun vil ivareta bedriften og de ansatte på en god måte. Lykke til!
Les mer

VÅR MED AGENDA

Det er vår! Vi på Agenda står klare for å levere koldtbord og kaker til vårens konfirmasjoner og bryllup. I Bruktikken finner du alt du måtte trenge til borddekkingen.
Les mer

 
følg oss
Nettside Facebook Instagram Instagram
del
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
Endre dine opplysninger
Meld deg av e-postlisten
AGENDA AS, Postboks 153, 8502 NARVIK
+47 76 96 70 00
 
MailMojo
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet