Åpne i nettleser
 

Arbeid og inkludering - tilbud til både næringsliv og NAV

Agenda er en moderne Arbeid & Inkluderingsbedrift som ikke bare er totalleverandør til NAV. Vi er også et godt tilbud til næringslivet generelt når det gjelder sykefraværs-oppfølging.

Har du ansatte med sykefravær/-melding eventuelt ansatte som har fått sin arbeidsevne nedsatt kan vi tilby Arbeidsrettet rehabilitering (ARR) i inntil 12 uker. Dette er ment å styrke den enkeltes arbeidsevne samt bidra til mestring av helserelaterte og sosiale utfordringer som hindrer deltakelse i arbeidslivet. Målet er en tilbakeføring til arbeid til tross for sykdom eller skade.

Vi har hatt en presentasjonsrunde på flere ulike bedrifter. Her ser du fagleder Eileen Jacobsen og veileder Lisbeth Schjelderup orientere Narvik kommune, rektorkollegiet der temaet nettopp er: Hvordan kan Agenda bidra til å redusere sykefraværet. Har du ønsker om mer informasjon tar du kontakt med oss. Du kan lese om tiltakene våre eller be om et informasjonsmøte med oss.

Andre tiltak som går via NAV er:

Avklaring: et tiltak for de som trenger bistand til kartlegging og/eller utprøving av arbeidsevnen sin. Varighet 4 uker.

Oppfølging: et arbeidsrettet tiltak for de som trenger personlig bistand til å få eller beholde et arbeid som passer for dem. Varighet inntil 6 mnd

Arbeidsforberedende trening (AFT): for de som har behov for å prøve ut arbeidsevnen sin i et individuelt tilpasset og tilrettelagt arbeidsmiljø i en oppstartsfase før de går over i arbeidstrening hos en bedrift i ordinært arbeidsliv. Varighet inntil 1 år.

Varig tilrettelagt arbeid (VTA): de som har begrensninger i arbeidsevne og jobbvalg får en mulighet til å leve et aktivt yrkesliv istedenfor å passiviseres på trygd.

Alle tiltakene - med unntak av AFT og VTA - har vi vunnet i anbudskonkurranse med store nasjonale leverandører.

Samarbeidet med lokalt næringsliv er svært viktig for oss.  Vi har allerede avtaler med et bredt næringsliv i Ofoten-regionen. To av disse er presentert i dette nyhetsbrevet. Bemerk at vi ønsker flere samarbeidsavtaler. Her er det viktig å påpeke at vi tar utgangspunkt i både arbeidsgiver og arbeidstakers forutsetning for å få en jobbmatch.

Agenda bidrar til kompetanseheving. Herunder digital kompetanse og karriereveiledning, i tillegg til generell kvalifisering med fokus på muligheter og ressurser.

Statistikken for Agenda i 2017 viser at 78 personer gikk over til jobb eller studier. NAVs beregninger tilsier 1 til 1.5 mill i sparte samfunnskroner for hver person som kommer ut av deres lister. Med andre ord har Agenda bidratt til innsparte offentlige midler på minst 78 millioner i 2017. Du kan lese mer om alle tiltakene ved å følge lenken:

Les mer

Inkluderingsdugnad er jobb nummer èn

Overskriften er et sitat av vår statsminister. Vi tror ikke at Match på AMFI Narvik, som vi trekker fram her, eller andre arbeidsgivere ansetter folk på grunn av en regjeringserklæring. Nei dette er arbeidsgivere med den rette innstillingen. Som tar samfunnsansvar og som også ser de får like flotte medarbeidere på laget som ved vanlig rekruttering.
Les mer

Tar samfunnsansvar 

REMA Distribusjon er en stor matvaredistributør i Narvik med sine 78 ansatte. De sender dagligvarer nærmest over hele Nord-Norge. De er også en viktig samarbeidspartner for Agenda. Hør bare hva deres filosofi er: Her hos oss tror vi på like muligheter for alle. Derfor er mangfold og integrering en del av både rekrutteringsprosessen og kulturen vår.

Les mer

Intern Agendadag

27. februar var det intern Agendadag. Vår adm dir Espen Lund startet med å fortelle om bedriftens målbilde for år 2020 og følgende satsingsområder: 
- Produkter
- Org. og kompetanse
- Marked
- Økonomi
Dagen hadde spesiell fokus på styrking av samhold, egenutvikling og felles ansvar for å løfte bedriften videre.
Det var bla gruppeoppgaver, orientering fra de ulike avdelingene, med mere. "Rosinen i pølsa" var imidlertid filosof Henrik Syse som ga oss mange verdietiske momenter til ettertanke.
En engasjert gjeng med høy «latterfaktor».
Se flere bilder og Les mer

 
følg oss
Nettside Facebook Instagram Instagram
del
  facebook   Del
 
  Tweet   Tweet
 
  Tweet  
 
Endre dine opplysninger
Meld deg av e-postlisten
AGENDA AS, Postboks 153, 8502 NARVIK
+47 76 96 70 00
 
MailMojo
Del nyhetsbrevet på Facebook
Tweet